Walking in Belgium

Waarom de titel van de wandelkalender in het Engels is weet ik niet goed.
Maar voor de rest is alles in het Nederlands hoor. Heel begrijpelijk, overzichtelijk en met een kalender die heel uitgebreid is. Een uitgave van de vzw Wandelsport in Vlaanderen. Leuk is ook dat ze trainingsgidsen aanbieden die je gratis kan downloaden voor de beginners zeg maar. Kijk maar eens op www.trailwalk.be/training. Er zijn twee schema’s uitgewerkt om rustig aan op te bouwen naar een wandeling van 5 of 10 km in 10 weken. Een soort start to walk als het ware. Hier geldt ook als voor elke sport dat je voorkeur drie keer per week oefenen moet. Pas dan ga je merken dat je conditie erop vooruit zal gaan.

Dan kan je beginnen kiezen in de kalender welke wandeling je wilt doen.
Er zijn meestal tochten van 4-6-10-14-28 km. Maar als je naar bepaalde streek rijdt om mooie wandeling te maken is het toch maar triestig dat je maar 4 km doet. Ik zou toch minimum voor 10 km gaan.

In de wandelkalender Walking in Belgium 2023 vind je alles wat je nodig hebt om in je buurt of verder weg een mooie wandeling te maken. Maar liefst 1.400 wandeltochten in Vlaanderen en Wallonië staan erin verzameld.
Je leest er alles over de parcours, wandelafstanden, starturen, info over bereikbaarheid met het openbaar vervoer en nog veel meer.

Hou je van een wandeling in het bos, in open veld, in een natuurdomein, in een park of waarom niet langs pittoreske steegjes van onze historische Vlaamse steden dan vind je in de wandelkalender Walking in Belgium 2023 beslist 365 dagen inspiratie.

Het zijn wel tochten die vast liggen per datum en streek. Maar je hebt ruime keuze en je kan altijd individueel aansluiten of met groepje mits betaling van 3 Euro of 1,5 Euro als je lid bent van Wandelsport Vlaanderen. Je kan kiezen uit een gevarieerd aanbod aan afstanden die je stapt op eigen tempo. Alles is netjes uitgepijld als dat al een werkwoord is ? Ik bedoel je kan niet mislopen gewoon de pijlen volgen. En er zijn altijd rustposten voorzien.

De gids heb je voor 17 Euro. Uitgegeven door Wandelsport Vlaanderen vzw.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.