Stoomtreinfestival

Een persvoorstelling van het Stoomtrein-festival van Maldegem-Eeklo in een eerste-klas rijtuig van Henry van de Velde, daar zeg ik geen neen tegen ! Dit rijtuig is een van de drie ‘Vlaamse Meesters op hun plek’-locaties in het Meetjesland.
Het Stoomtrein-festival van Stoomtrein Maldegem-Eeklo is het jaarlijks evenement waarbij jong en oud een unieke kans heeft om historische treinen van dichtbij te bekijken en zelfs een ritje te maken. Met 3000 à 5000 bezoekers per jaar is het festival een evenement voor zowel treinliefhebbers als gezinnen. Lijkt me heel leuk voor kinderen op zo een stoomtrein door het landschap sporen.
Dit jaar gaan de festiviteiten door op zaterdag 4 en zondag 5 mei.
Je kan ritje maken met stoomtrein (40min) van Maldegem naar Eeklo en terug.
Austerity en Yvonne zijn er klaar voor om samen met NE61 en Tom de ritten op het normaalspoor te rijden en Hanomag Yvonne is gereed om samen met Peter Pan de ritten op het smalspoor te doen.
Herinnert u nog de restauratiewagen van de Orient-Express die in Bruparck Brussel dienst deed als statische bar ? Wel die staat nu in Maldegem in de loods en wordt daar weer rij-vaardig gemaakt. Veel te zien in Maldegem dit weekend en ook veel te doen. Zes stoomlocomotieven in werking, oldtimers te zien, ritten met stoom-en dieseltreinen naar Eeklo en terug.
Naast de voorbereidingen voor komend weekend, zijn het nog spannende dagen voor de vzw. Deze week zullen ze ook te horen krijgen of de site erkend wordt als ‘open erfgoed’. Dit zou hen meer financiële mogelijkheden bieden om het station van Maldegem en vooral de spoorwegbrug in Balgerhoeke te renoveren. Ik voorspel (voorzichtig!) dat ze erkenning zullen krijgen want Minister Van Diependale komt zondag naar Maldegem.
Tickets : www.stoomtreinmaldegem.be

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.