NTG From Dusk till dawn

 

We kwamen het volledige programma van het NTG te weten tijdens de seizoenspresentatie. Altijd interessant om te volgen en het is volledig gratis. Bovendien wakkert het je goesting aan om er helemaal in te vliegen in het najaar. Met een mooie brochure die de titel draagt ‘Van Dusk till Dawn”. Van zonsopgang tot zonsondergang !

Artistiek directeur Milou Rau verlaat het NTG maar toch ook weer niet. Rau wordt intendant bij het Oostenrijkse kunstenfestival Wiener Festwochen, maar hij zal de volgende jaren wel nog stukken blijven maken voor het Gentse stadstheater. Hij kiest voor de Griekse tragedies. In april regisseert Milou “Medea’s kinderen”.

Het NTGent organiseert volgend jaar in mei en juni een gratis stadsfestival in vier Gentse wijken. Tijdens ‘All Greeks’ worden 32 Griekse tragedies opgevoerd.  En dat in de vroege ochtend gedurende acht weken. Diverse groepen uit Gent zullen deelnemen. Dat klinkt nogal vaag maar NTG bedoelt dat zij de curator zijn en de organisator, maar dat het geheel ingevuld wordt door Gentse parnters.
Het festival wordt afgesloten met een feest op de Blaarmeersen, geïnspireerd door de Bacchus-tragedie van Euripides.

Een ander enorm successtuk van NTGent is ‘One song’ van Miet Warlop. Die zijn nu op wereldtournee. Maar er komen nog twee voorstellingen in Gent eind januari 2024. En ze staan ook op TAZ in Oostende in het casino aldaar.

In de zomer van 2023 herneemt NTGent drie van de meest succesvolle voorstellingen van ‘Ontroerend Goed’ om te vieren dat het Gentse gezelschap de komende jaren ‘artist in residence’ is. Je kan  gaan kijken naar “The smile off your face”, “Every word was once an animal” en “Are we not drawn onward to new era.”

En ITA is nog eens in Gent te zien ook. Het Internationaal Theater Amsterdam brengt ‘Client E. Busken’ naar Gent op 1 en 2 maart 2024.

Persoonlijk kijk ik uit naar UBERmens van Tim Etchels. In UBERmens toont hij hoe toneel de wereld is.  Hier kijken we naar de moderne wereld van Hermes: het tragische leven van de fietskoeriers van Uber en Deliveroo, die ons niet de boodschappen van goden brengen, maar de goederen van de grote bedrijven.

De ticketverkoop voor het seizoen 2023-2024 is te vinden op ntgent.be

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.