Kinderdijk Nederland

Kinderdijk Nederland Beeld : Think Yellow
Op weg naar huis van Museum Voorlinden Wassenaar reden we nog eens langs Kinderdijk.
Een van dé iconen van Nederland en sinds 1997 erkend als werelderfgoed door Unesco.
Om dit zilveren jubileum te vieren organiseert Unesco Werelderfgoed Kinderdijk deze zomer tal van evenementen voor jong en oud.
Op 26 augustus is er een Ambachtendag en van 4 tot en met 9 september worden alle molens verlicht tijdens de Verlichtingsweek. Je kan een uitstapje naar Kinderdijk met een weekendje Rotterdam combineren, dat op zowat een half uur te bereiken is met de Waterbus. De beste manier om je van Rotterdam naar Kinderdijk te begeven is via de Waterbus. Deze vaart tweemaal per uur uit. In ruim 30 minuten vaar je via lijn 20 of 21 van aan de Erasmusbrug in Rotterdam tot aan de Molenkade van Kinderdijk.
Het molencomplex van Kinderdijk is een stukje hoogtechnologisch vernuft, daterend uit de 18de eeuw en bedoeld om het unieke polderlandschap te beschermen tegen het stijgende water. Want net zoals een groot deel van Nederland ligt ook Kinderdijk onder de zeespiegel. In 1997 werden de molens van Kinderdijk door Unesco erkend als werelderfgoed.
Kinderdijk Nederland. Beeld : ThinkYellow

Een overzicht van alle events naar aanleiding van 25 jaar Kinderdijk UNESCO werelderfgoed vind je terug op www.kinderdijk.nl/25jaar

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
12 + 10 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.