Gentse Feesten meer en jonger

De Gentse Feesten, van vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli, tellen dit jaar ruim 3.250 activiteiten, waarvan meer dan de helft gratis. Dit jaar zijn er op de twaalf grote feestpleinen ook meer namiddagactiviteiten en meer activiteiten voor kinderen en jongeren. Dit zei Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten, op de persconferentie. Het programma ziet er dan ook veelbelovend uit voor jongeren en kinderen.

Op de pleinen waren er vorig jaar 205 activiteiten die voor 18 uur georganiseerd werden, nu zijn dat er al 303. Over de hele Gentse Feesten zijn er dit jaar bovendien 543 activiteiten specifiek voor kinderen. Dat zijn er 71 meer dan vorig jaar en 86 meer dan in 2019, de editie daarvoor.

De organisatoren van de twaalf feestpleinen komen met oude en nieuwe recepten om meer jongeren aan te spreken, met een gevarieerd programma tot gevolg. Daarbij zitten heel wat activiteiten die hun succes al bewezen hebben, zoals het hiphoppodium en het Jonge Wolven-parcours in het Baudelohof en de hiphopavond op het Walter De Buckplein.

Er zijn ook nieuwe initiatieven. Zo biedt Boomtown jonge collectieven zoals Go Boom, Plek en het queer rave-collectief Kunstsucht een volwaardige plek op het Alles Kan-podium en organiseert het festival drie concerten waarbij de headliners een show voor kinderen brengen in de namiddag. Op het Luisterplein is er een reeks showcases in samenwerking met muziekschool Muda.

Ook op de Korenmarkt is er een uitgebreide middagprogrammatie, met onder meer Kapitein Winokio en Pommelien Thijs. Op Sint-Baafs zijn er verschillende optredens en workshops voor kinderen en jongeren, en Mardi Gras voorziet drie middagoptredens voor en door jongeren.

Het Gentse Feesten-magazine is te koop voor 2,99 euro in de krantenwinkel, het infopunt toerisme, verschillende warenhuizen en in de stadswinkel. Het programma is ook te raadplegen via de Gentse Feesten-website.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
25 − 14 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.