Floraliën 2022

Nog tot 8 mei kan je naar de Floraliën gaan kijken. Het thema dit jaar is ‘Mijn Paradijs, mijn wereldse tuin”. Volgens recente weekend berichten is het er gezellig druk. Dus er is nog plaats.

Het ICC, De Floraliënhal en het Kuipke vormen het decor voor een parcours van ruim 1,5 km.

Uiteraard steelt de Gentse azalea de show. Negentig procent van de Europese azalea’s komt uit Oost-Vlaanderen. Maar er zijn nog ongeveer 500.000 andere bloemen en planten te bewonderen.

De Vereniging van Vlaamse Azaleakwekers pakt in de Floraliënhal uit met een golvend tapijt van 1800 azalea’s in spiegelvorm. Heel mooi gedaan. Naar het schijnt worden er in Oost-Vlaanderen toch een 25 miljoen Azalea’s gekweekt.

Het Lams Gods speelt de hoofdrol in deze editie. In de Floraliënhal wordt op een oppervlakte van 3.000m2 het schilderij tot leven gebracht. Zo een 80 kwekers hebben er aan meegewerkt.

Vervolgens trokken we naar de Veldstraat voor fleurige stadspaleis Hotel d’Hane Steenhuyse. Deze prachtige woning werd omgetoverd tot een paradijselijk oord door bloemendecorateur Frederiek Van Pamel samen met nog andere Gentse floristen en telers. Ga er zeker heen want het loont de moeite. Op elke plek in het salon en alle andere kamers zijn er bloemstukken te bewonderen. Het huis is open van 10 u tot 18u nog tot en met 8 mei. Je hoeft niet te reserveren en het is gratis.

Wat trouwens ook gratis is de bebloemde Sint-Baafskathedraal.

Nog te zien op andere locaties :

  1. In het Huis van Alijn loopt een tentoonstelling over de rol die bloemen en planten spelen in ons dagelijks leven. De kamerplant die altijd mee verhuist, de bloemenkrans in je haar op je eerste communie…er zit altijd een verhaal achter.  Op vertoon van je ticket voor Floraliën betaal je maar 2 euro.
  2. In de plantentuin kan je gratis gaan kijken naar de allerlaatste azalea-creaties van de telers.
  3. Het Provinciehuis in de Gouvernementstraat opent gratis de deuren voor een expo over de sierteelt in Oost-Vlaanderen.
  4. In Liberas aan het Kramersplein loopt er een expo rond orchideeën met gratis toegang

Floraliën nog tot 8 mei van 8u tot 18u. Ticket 32/27 Euro voor volwassenen. www.floralien.be

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.