Een zee van liefde

Pinguïn is onderweg naar het huis van zijn vriend Beer. Hij zeult een koffer, een lantaarn en een groot geheim met zich mee. Zo groot dat hij liefst meteen terug naar huis wil. Toch zet hij dapper voort !
Pinguïn is er heel duidelijk over als hij met zijn bootje over de zee is gevaren en bij zijn vriend Beer aanklopt. “Ik ben verliefd op jou”, zegt hij onomwonden. Wat er dan gebeurt is hilarisch: Beer moet keihard lachen want hoe kan dat nou, ze zijn toch volstrekt verschillend. Dat weet Pinguïn ook wel maar daar trekt de liefde zich volgens hem niets van aan. Er volgt een prachtig gesprekje over liefde die als een storm door je lijf kan razen. Pinguïn is tot over zijn oren en bloedserieus, terwijl Beer echt zijn best doet zich in te leven. Maar hij voelt niks, “behalve een beetje honger”.

Gaudesaboos debuteerde met Roodlapje in 2003.  Hij tekent vooral  voor boeken van anderen maar heeft nu weerom een boek uit waarbij tekst, illustraties en vormgeving van zijn hand zijn.

 

‘Een boek dat leest als een film, met echo’s en spiegeleffecten, en speelt met het vertelritme. De kracht van dit boek ligt in de eenvoud: de tekst is uitgepuurd, er staat geen woord te veel en elk detail klopt. Soms zijn er helemaal geen woorden nodig, en dan vertellen de al even uitgepuurde en nostalgische tekeningen het verhaal voort.’ Een moderne klassieker, zo besloot de jury.

 

Een zee van liefde. Ode aan de liefde. Pieter Gaudesaboos. Hardback. 80 pagina’s. 18,99 euro. Uitgegeven door Lannoo.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.