Tim Burton

Tim Burton @Fabien Morasut.

Als ik de naam Tim Burton hoor denk ik meteen aan die heerlijke film Edward Scisshorhands.
Het staat al mijn agenda 20 oktober want dan komt de expo ‘Tim Burton’s Labyrinth’ naar De Brusselse Tour & Taxie-Site. Dwalend door een interactief doolhof kunnen bezoekers opgaan in de wereld van de unieke filmmaker. Dat zullen de kindertjes graag horen en de ouders mogen mee mits ze beloven braaf te zijn. Want in de wereld van Burton zijn de kleine mensjes de baas.

Op de vorige locaties in Madrid en Parijs ontving de tentoonstelling al meer dan een half miljoen bezoekers. Een vaste route is er niet. Wie de expovloer betreedt, stippelt voor zichzelf een weg uit langs meer dan honderd originele werken van Burton zelf, kostuums uit zijn films en decors. Er zijn wel driehonderd volgordes mogelijk, die telkens zo’n drie kwartier duren.

Het doolhof belooft een reis in de innerlijke wereld van de filmmaker. Van Alice in Wonderland tot Mars Attacks!, langs The Nightmare Before Christmas naar Sjakie en de Chocoladefabriek en Beetlejuice”, verzekert de organisatie. De Spaanse organisatie Letsgo ontwikkelde de expo in samenwerking met Burton, met zowel groot als klein in gedachten. Het creatieve bad bestaat uit ruim 150 originele tekeningen en ontwerpen, naast decorreproducties, kostuums en kamers geïnspireerd door die aparte wereld van films als Corpse bride, Charlie and the chocolate factory, Alice in Wonderland en Edward Scissorhands. Geanimeerde artworks en levensgrote figuren uit Burtons creaties beloven die verder tot leven te wekken.

Tickets zijn vanaf 30 augustus online beschikbaar.

De filmmaker kwam vijf jaar geleden ook al met een tentoonstelling naar ons land. Die heette toen ‘The world of Tim Burton’ en was te zien in C-Mine in Genk.
De deuren gaan open vanaf vrijdag 20 oktober in Shed 3, Tour & Taxis, Brussel. Tickets zijn vanaf 30 augustus beschikbaar. Je kan je nu al inschrijven op de wachtlijst via www.timburtonexhibition.com.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.