Gentse Feesten

We vergeten het soms wat een organisatie het is om de Gentse Feesten in goede banen te leiden. Tenslotte gaat het om 501 organisatoren en 3.509 activiteiten waarvan 1800 gratis. De Gentse Feesten, van vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli, maken opnieuw hun naam waar als een van de grootste volksfeesten van Europa. Verder worden er enkele bijzondere verjaardagen gevierd en trekken de Feesten weer naar het kinderziekenhuis van het UZ Gent.
De Gentse Feesten editie 2024, dat zijn 501 organisatoren die samen 3.509 activiteiten organiseren. Daarvan zijn er 2.419 die voor 18 uur van start gaan. Kinderen en jongeren kunnen dan weer kiezen uit meer dan 548 activiteiten. Er zijn ook 258 activiteiten in het Gents, van volksrevues tot wandelingen. Voor elk wat wils dus, net wat de de affiche belooft.
Onder impuls van de stimulatiesubsidies hebben ook dertien feestkernen opnieuw een grote inspanning geleverd voor meer namiddagactiviteiten en meer kansen voor jongeren. Dit jaar vinden er op de pleinen 278 activiteiten plaats voor 18 uur. In 2022, voor er sprake was van de subsidies, waren dat er 205.
De openingsact is nog niet bekend. Maar klinkende namen wel zoals Absynthe Minded, Roland, Eva Deroovere, Sant van Samang, Urbanus, de Ketnetband….Nieuw is ook de verhuis van CirQ naar Sint-Bavo aan de Reep. Schrijf alvast maar in uw agenda : openingact om 18u aan de Reep.
Tijdens de Gentse Feesten worden straks ook enkele bijzondere verjaardagen gevierd. Zo viert dekenij Vlasmarkt de 15de verjaardag, organiseert KAA Gent voor de 20ste keer de ploegvoorstelling op het Sint-Baafsplein, is de Rondgang van de Stroppendragers en Keizer Karel aan zijn 50ste editie toe en viert Roland zijn 80ste verjaardag op het Walter De Buckplein.
De Gentse Feesten trekken ook weer naar het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent. Het Internationaal Puppetbuskerfestival brengt twee voorstellingen speciaal voor de kinderen in het ziekenhuis. De kinderen die hun kamer niet mogen verlaten, krijgen een persoonlijk bezoek van een poppenspeler.
Het Gentse Feesten-magazine met het volledige programma is vanaf vandaag te koop voor 2,99 euro in de krantenwinkel, het infopunt toerisme, verschillende warenhuizen en in de stadswinkel. Het programma is vanaf nu ook te raadplegen via www.gentsefeesten.be.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.