Floraliën in het Paleis op de Meir

Vandaag 5 tot en met zondag 9 oktober vindt de eerste editie plaats van Floraliën in het Paleis op de Meir. Een expo vol bloemenpracht opgezet door Herita in samenwerking met Floraliën Gent  en de stad Antwerpen.

De vorstelijke stadsresidentie, een erfgoedparel uit de achttiende eeuw, gaat in dialoog met creaties van topfloristen. Zij laten zich inspireren door de botanische motieven in het historische interieur. Twee huurders van het Paleis op de Meir doen ook mee.  The Chocolate Line van Dominique Persoone – die op de affiche van de expo prijkt – en interieurwinkel Flamant zetten het evenement mee in de bloemen.

Deze tentoonstelling is een uitnodiging om de Antwerpse stadsparel te komen ontdekken. Het is ook een reden waarom ik naar het Paleis op de Meir trok. Want dat heeft een zeer interessante geschiedenis. Zoveel belangrijke figuren hebben hier hun stempel gedrukt. Napoleon, Willem I, Leopold II, Albert I en Elisabeth ze hebben er allemaal verbleven. Alhoewel niet helemaal correct. Napoleon kocht het ‘vorstelyck huis’ maar wanneer het paleis klaar was zat hij in ballingschap op Elba.

De floristen komen uit binnen- en buitenland (Nederland, Frankrijk, Roemenië en Japan). Dirk De Goede uit Brasschaat (in de façade), Olivia Bloom uit Berchem (in de hal en de trappenzaal), Sören Van Laer uit Bornem (in de spiegelzaal), Tom en Caroline Degroote op het Kiel (in de verbindingsgalerij), Mark Colle uit Antwerpen (in het kaartenkabinet) en Raf Verwimp uit Lier (in het Hollands Salon).

In The Chocolat Line zijn er geen echte bloemen te zien. Daar deden ze een beroep op Mio Gallery, een Oekraïens papierkunstatelier, gevestigd in Antwerpen.’

Info en reservatie: www.paleisopdemeir.be. Een ticket kost 15 euro in voorverkoop en 20 euro ter plaatse. Herita-leden mogen er gratis in !

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.