Dieric Bouts hoorspel

M Leuven en Het Geluidshuis lanceren het hoorspel ‘Dieric Dinges Bouts’, met de stemmen van onder meer Warre Borgmans, Koen De Graeve en Jeroen Meus.

Bouts krijgt dit jaar dus niet enkel een internationale overzichtstentoonstelling in M, hij wordt ook de eerste Vlaamse Meester met een eigen hoorspel. Het hoorspel krijgt op 21 oktober, tijdens het openingsweekend van de tentoonstelling ‘DIERIC BOUTS. Beeldenmaker’, een live première in gezelschap van verteller Warre Borgmans en scenarist Koen Van Deun.

Ja ken ‘Dieric Dinges Bouts’ gratis beluisteren via Spotify en andere podcastapps, de app van Het Geluidshuis en de website van M.  Een beperkt aantal unieke vinylplaten van het hoorspel, vormgegeven door illustrator Mark Borgions, is vanaf december te koop in Barbóék in M

Wie goed luistert herkent in het hoorspel de stemmen van onder anderen Warre Borgmans, Koen De Graeve, Jeroen Meus, Jelle Cleymans, Dirk Roofthooft, Robby Cleiren, Ini Massez, Vincent Byloo, Heidi Van Tielen en Günther Lesage. ​

Het verhaal

Het verhaal van ‘Dieric Dinges Bouts’ komt van scenarist Koen Van Deun en speelt zich af in het Leuven van 1463. Bouts zelf speelt de hoofdrol in dit hoorspel, naast bekende tijdsgenoten als Hans Memling, Hugo van der Goes en Filips de Goede. In het verhaal heeft de getalenteerde Leuvense schilder Dieric Bouts het niet makkelijk. Wat hij ook doet, hoe mooi hij ook schildert, niemand ziet hem staan en niemand onthoudt zijn naam. Tot overmaat van ramp gaat zijn grote rivaal, de ijdele Hubrecht Stuurbout, ook nog eens met alle eer lopen. Wanneer hertog Filips de Goede een bezoek aan de stad brengt, ziet Dieric zijn kans schoon om eindelijk beroemd te worden. Tenminste: als die twee geniepige figuren die hem altijd volgen, geen roet in het eten gooien…

Het geluidshuis

Het geluidshuis is een Belgisch audioproductiehuis en uitgeverij, opgericht in 1987. Het Geluidshuis maakt hoorspelen en podcasts, maar helpt organisaties ook met sonic branding, radioreclame, muziek en audioguides. Kenmerkend voor de Geluidshuis-hoorspelen zijn de hoogkwalitatieve audio, de gelaagdheid en de herkenbare stemmen, zoals die van Warre Borgmans. Enkele van hun bekendste producties zijn de podcastreeks ‘Wetenschapje’ en de hoorspelreeksen ‘Heerlijk Hoorspel’, ‘Kabouter Korsakov’ en ‘Piep Fladdermuis’.


​Praktische info

‘Dieric Dinges Bouts’ bestaat uit één aflevering van zo’n 52 minuten, gespreid over 11 hoofdstukken. Je kan het hoorspel gratis beluisteren via alle pocastkanalen (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer), mleuven.be/dieric-dinges-bouts en in de Geluidshuis-app (gratis te downloaden via de AppStore en PlayStore.

​De tentoonstelling ‘Dieric Bouts. Beeldenmaker’ in M Leuven loopt van 20 oktober 2023 tot en met 14 januari 2024. Het openingsweekend op 20 en 21.10 wordt er één vol met rondleidingen, performances en andere activiteiten voor jong en oud in M.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
17 + 1 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.