Alledaagse mensen in Valkenburg

 

Nog tot 18 juni zijn de ‘Alledaagse Mensen’ te gast in de historische straten van Valkenburg. Meer dan veertig levensgrote betonnen beelden(groepen) – gecreëerd door de Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner – staan op 19 locaties in het stadscentrum van Valkenburg gewoon zichzelf te wezen. De levensgrote sculpturen brengen de straten tot leven in het op zich al gezellige Valkenburg. De kunstenaars (moeder en dochter) willen vooral een ode brengen aan het gewone leven.

 

De ‘Alltagsmenschen’ zoals de beelden ook wel genoemd worden, stralen warmte, humor en herkenning uit. Geplaatst in alledaagse situaties, doen ze je glimlachen. Van een groepje vrienden dat gezellig tafelt tot een paar dat innig danst, elk beeld vertelt een verhaal.  De buiten-tentoonstelling is een initiatief van BIZ Valkenburg (Bedrijven Investerings Zone). Valkenburg is al gekend bij toeristen als het heuvelachtig mergelstadje aan de Geul met zijn burcht en mergelgrotten en het is er bijzonder gezellig.  Leuk is ook dat je beelden mag aanraken wat heel wat mensen en vooral kinderen ook doen.

De gratis brochure met de locaties van de sculpturen is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg, Theodoor Dorrenplein 5. Daar is tevens een flyer verkrijgbaar met een speurtocht voor kinderen. Een rondleiding met een gids behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk ook op visitzuidlimburg.nl/alledaagsemensen

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.