Familieparcours in Talbot House

Gisteren opende het  Talbot House officieel talrijke nieuwe belevingselementen tijdens een netwerkmoment van de Provincie West-Vlaanderen. Het Talbot House kan uitpakken met goede bezoekerscijfers. Dat is altijd zo geweest. Maar dat neemt niet weg dat je ook aan vernieuwing kunt denken. En die zijn gericht op familie- beleving zoals in vele andere musea tegenwoordig.

Sinds kort kunnen in het Talbot House in Poperinge kinderen van 6 tot 12 jaar op ontdekking doorheen de site aan de hand van een volledig nieuw verhaal. “Tijdens acht leuke filmpjes nemen Jeanne Battheu, Duchess de kat & soldaat Arthur de kinderen op sleeptouw doorheen het huis. Samen gaan ze op zoektocht van in de schuilkelder tot op de zolder. Er is een interactieve quiz, een verkleedmoment en als beloning gaan de kinderen naar huis met een kleurboek van de generaal.

Verder kreeg de ingang van het museum alsook de museumshop een grondige facelift waarbij het moderne en strakke design mooi overvloeit in het authentieke karakter van de Concert Hall. Bij het uittekenen werd ook rekening gehouden met de toegankelijkheid van de balie. Bij aankomst krijgt de bezoeker aan de hand van een vernieuwde presentatie een beeld van wat hen te wachten staat bij een bezoek aan Talbot House. Hierbij krijgen ze ook meteen de kans om de ruimere shop met het vernieuwde aanbod te ontdekken.

Tenslotte werd ook de vaste tentoonstelling, ‘Een Huis van Mensen’, onder handen genomen. Zo introduceren een soundscape en enkele sprekende aquarellen je aan Talbot House. De museumsoftware kreeg een upgrade, er komt een online gastenboek bij en ook de bewegwijzering werd onder handen genomen.

Later dit jaar plannen ze ook in het Talbot House een nieuw belevingsparcours voor individuele bezoekers.

Talbot House
Gasthuisstraat 43
8970 Poperinge

Talbothouse.be

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.