­Xander De Rycke en zijn Quarterlifecrisis

Na een carrière van tien jaar, drie zaalshows en een ‘best of’ toert ­Xander De Rycke de komende twee seizoenen rond met zijn nieuwe voorstelling.
In ‘Quarter-Life Crisis’ maakt de Zelzaatse komiek – die bijna 30 wordt – een voorlopige balans van zijn leven op. Zijn vorige conference over televisie ‘Xander houdt het voor Bekeken’ heeft hij op YouTube gezet. Gratis en voor niets. En het bleek een goede zet te zijn. Want het heeft ook de belangstelling voor zijn nieuwe show aangewakkerd. ‘Houdt het voor Bekeken’ is een genadeloze analyse over wat wij te zien kregen in de cinema en op de televisie in 2015 en 2016.

Xander heeft in 2014 een documentaire “Oscar” gemaakt over zijn grootvader en dat was een bijzonder ontroerend portret.
Hij ging in het Meetjesland op zoek naar het nalatenschap van zijn grootvader ‘Eduard De Rycke’. Een schijnbaar onopgemerkte man uit het Meetjesland die 14 jaar geleden plots overleden is en veel betekende voor de komiek. Met behulp van een hoop kleurrijke figuren trok Xander het Meetjesland in om antwoorden te zoeken over deze stille vriendelijke reus. Deze reis doorheen zijn streek, geschiedenis en interesses leverde Xander een documentaire op die hem dichter bracht bij familie, vrienden en collega’s maar vooral een mooi beeld gaf van een eenvoudig maar geweldige mens.

Regelmatig volg ik ook zijn podcast “Mosselen om half twee”. In de wekelijkse podcast spreekt De Rycke met zijn vrienden en collega’s over grappige gebeurtenissen die ze de afgelopen week hebben meegemaakt en legt hij interviews af met BV’s. In 2015 won de podcast de Cutting Edge Award voor het beste radioprogramma. Gemiddeld wordt een aflevering 15.000 keer gedownload. Met ‘Mosselen Om Half Twee’ heeft Xander één van de best beluisterde podcasts van het land. Volg hem op www.mosselen0130.be

“Een oranje zot met een plastron.” zo noemt Xander de Amerikaan die president werd op de dag dat zijn nieuwe show in première ging. De voorstelling bestaat uit zes blokken en in elke blok wordt er geworsteld met een pertinente vraag : Wil ik een vaste relatie ? Wil ik kinderen ? Ben ik bang om oud te worden ? Hoe kom ik over bij andere mensen ? Vragen die op alle momenten door zijn hoofd spoken. Aan de kassa in de Gamma, in de auto, in het drukke verkeer, na een maaltijd van HelloFresh… Xander peinst zich suf. Elke blok krijgen we de vertelstem van eva Daeleman te horen. De titel van zijn show komt uit haar boek ‘Factor 25’. Alhoewel hij Eva helemaal niet kent vroeg hij haar of ze dit wou doen en ze stemde meteen in.

“Quarter-Life Crisis” nog in Eeklo op 13 maart, nog in Brasschaat op 18 maart, in Buggenhout op 25 maart, op 29 maart in Bree, 31 maart in Turnhout, 21 april in Boom, 22 april in Geel, 4 mei in Ieper, 12 mei in Tervuren en 10 juni in Minard in Gent.

Quarter-Life Crisis, alle speeldata op www.xanderderycke.be.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
25 × 11 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.