Reisgids brengt onze kust volledig in beeld

Reisgids3Capitool Reisgids heeft in samenwerking met Westtoer, de kustgemeenten en de Vlaamse overheid, werk gemaakt van een editie “Vlaamse Kust & Hinterland”. De gids geschreven door Tineke Zwijgers brengt onze kust volledig in beeld. Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum haalt het mooie en leuke naar boven van wat je tussen de Panne en Knokke kunt beleven.

Omdat het ook over het hinterland gaat komt ook Lissewege (en ook Brugge en Ieper) aan bod en ik moet zeggen dat ik de Site Ter Doest in Lissewege niet kende en ook niet dat het een hotel is. De kust en het hinterland worden in de gekende stijl van Capitool voorgesteld, met kaartjes en doorsneetekeningen van gebouwen en wandelingen. Er is wel iets bijzonders aan de gids. Omdat ze dit jaar hun twintigste verjaardag vieren, hebben ze gewerkt aan een vernieuwde vormgeving, met een ander lettertype, een meer open weergave en meer sprekende foto’s. Mooi vond ik ook villa Doudou in de Panne. Een parel op de zeedijk in De Panne die wel geprangd staat tussen twee appartementsblokken maar haar charme zeker niet verloren heeft. Binnenkort ga ik daar wel eens een kijkje nemen. En eens de kusttram nemen over het gehele traject. Dat is al een belevenis op zich zijn. Maar dat zeg ik al jaren dat ik dat ga doen. Deze zomer maak ik er werk van !

De reisgids krijgt een Nederlandse en Franstalige editie, en wordt uitgegeven in België, Nederland en Frankrijk. Daarmee wordt negentig procent van het kustcliënteel bereikt.

De provincie West-Vlaanderen investeerde 89.000 euro in de gids, net zoals de Vlaamse overheid. De Kust blijft het grootste en belangrijkste toeristische product van Vlaanderen. Er zijn 10.000 exemplaren gedrukt. De Capitool-gidsen zijn verkrijgbaar in de betere boekhandel en in de Toerismediensten aan de kust.

Zet je op je gemak in de zetel of in de zon en neem de gids echt eens grondig door. Je denkt dat je alles al kent en weet van de kust. Maar plots zie je dan toch iets nieuws zoals Baby’s die opduiken op het casino van Blankenberge. Ik had ze al gezien in Middelkerke tijdens Beaufort02 maar dat ze nu Blankenberge sieren is een aardig weetje.

Caroline Neels

Reisgids1

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
29 + 12 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.