Parkkaffee

Het populaire Parkkaffee aan de Groenestaakstraat is weer voor twee maand open. Ver weg van stadsgewoel vind je daar vooral families met jonge kinderen genietend van de bijzondere sfeer die er toch wel altijd heerst. Wie er nog nooit geweest is, zeker eens doen dat ritje naar dat privépark in Mariakerke.

Nani Rammant en haar man Marco Cassiman (beter bekend als de Kazzen) wonen in een prachtig landhuis met dito park in Mariakerke. Ze kijken uit op een mooi domein met een grote vijver en schitterende woonwagens erin. Het huis werd gebouwd in 1870 door textielbarones “Juffrouw De Naaier”. Het “Lusthuis” of “Maison de plaisance” werd gebruikt als zomerverblijf en er werden (toen al) grote feesten georganiseerd, zegt Kazzen ons.

Kazzen leerde het huis kennen doordat er vroeger undergroundfuiven doorgingen. Een baron had het huis verhuurd aan een groep artistieke studenten. Onvoorstelbaar, maar op een mooie dag in 1992 kondigde de baron aan het huis te verkopen. Kazzen kon het kopen door een erfenis en stak er al zijn geld in. Maar toen was de kous nog niet af. Het huis moest nog duchtig gerestaureerd worden … en was het geld niet op? Ja, het geld was op.

Daarom werd het huis opgesplitst in vijf huurappartementen. Bevriende muzikanten kwamen er wonen. Zo had Bram Vermeulen er de laatste vijf jaar van zijn leven een pied-à-terre. Met de huurgelden werd het huis verfraaid en in 2009 werd de gevel in een nieuw kleedje gestoken. De kleur werd vanonder de eeuwenoude verflaag gekrabd. Het was en werd een zonnig geel met lichtbruine luiken.

Maar genoeg over het landhuis. Op naar het park!

Het kasteelpark is groot, mooi, heeft een prachtige vijver en is deels beschermd. De grote vijver, de bomen, de dranktentjes en de woonwagens zijn dan ook het ideale decor voor een langgerekt zomerfeestje.

Ook dit jaar kiest Parkkaffee voor de flamenco. De flamboyante flamencodanseressen van La Guardia Flamenca zetten op 1 juli 2011 hun beste beentje al voor.Parkkaffee Parkkaffee Parkkaffee Parkkaffee Parkkaffee

Elke zaterdagavond vanaf 21 u. brengen flamencogitaristen een solo-act op het kasteelterras, onder de noemer Festival de la guitarra Flamenca. Zo staan op het programma o.a Edsart Udo De Haes, Paco Del Gallo en Emre El Turco.

Elke zondag speelt accordeonist Ronny Verbiest een aperitiefconcert om 18 u. Daar zal ongetwijfeld werk uit zijn nieuwe cd Time of the Doves te horen zijn.

Het Magisch Theater is elke zaterdagavond van de partij met een privégoochelshow. Goed uitkijken en op tijd aanschuiven, want er kunnen maar tien personen binnen in de authentieke woonwagen.

Wat het Parkkaffee aantrekkelijk maakt, is ook dat het een paradijs is voor de kinderen. Er is een reuzenzandbak en een schommel, een half bos en zelfs lianen. Elke zaterdagmiddag is er ook kinderrommelmarkt. Er zijn dagelijks (behalve op zondag) circusworkshops (16-18 u.), op woensdag en zaterdag is er de Magic School (15-17 u.) en er is in het weekend ook een kleutertent (16-18 u.). Op zondagnamiddag zijn er familievoorstellingen van clowns of poppenkast of vertellingen. Dat alles is gratis: je betaalt maar één keer inkom.

Parkkaffee Parkkaffee Parkkaffee Parkkaffee

Heb je er allemaal geen zin in, dan kan je gewoon luieren onder een reuzenboom. Lustige surfers kunnen dit jaar terecht op een luie stoel aan de vijver in laptopia. Free Wifi voor iedereen die zijn Facebookvrienden wil meebrengen.

Ook de toekomst is weer aanwezig, in de vorm van handlezers, orakels, tarot, glazen bollen, fotolezers, aureoolreading, zigeunerkaarten en veel meer. Wij deden ons tegoed aan een teenlezeres: ze had ons tenen goed door, maar wat vooral deugd deed was de voetmassage achteraf. Voor € 10 krijg je twintig minuten zalige ontspanning: Madame Anita is eigenlijk voedings- en gezondheidsconsulente Ann Serruys, afkomstig van Oostende maar professioneel gesetteld in Gent.

Nani Rammant wist ons nog te verklappen dat er in de cocktailbar een nieuwkomer is, namelijk de Chili Pili. Een combinatie van iets dat ze zelf nog gedronken heeft in Thailand en in India. Iets met wodka, dry martini, lemon en chili… werkelijk een pikant spul maar dat kan het Parkkaffee wel verdragen.

Er is wel rookverbod in het Parkkaffee. “Zelfs wij krijgen hier te maken met het rookverbod”, zegt Marco. “In de hele tuin is er natuurlijk niks aan de hand, maar officieel mag er zelfs in de tentjes niet meer gerookt worden!”

Parkkaffee is elke dag open, van 1 juli tot 31 augustus 2011, van 14 tot 24 u. Je betaalt € 3 inkom tijdens de week en € 5 in het weekend. Kinderen tot en met 12 mogen gratis binnen. Je kunt een tienbeurtenkaart kopen voor € 25, en je hebt ook seizoensbandjes voor € 50. Gratis parking op de Mariakerkebrug. Alle info op www.parkkaffee.be.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
36 ⁄ 12 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.