Gezocht Belle-Epoque Schatten in bruikleen

Oproep : Hebt u Belle-Epoque Schatten in bruikleen te geef ?

Het Belle Epoque Centrum Blankenberge kiest dit jaar voor “Mode in de belle époque”. De expo loopt van 21 mei tot 30 oktober 2016.

De jaarlijkse thema-tentoonstelling onder de noemer ‘Belle Epoque Schatten’ – die binnen het geheel van het bezoekerscentrum opgesteld wordt – belicht telkens een aspect van de Belle Epoque.
De expo vorig jaar ‘Speelgoed in de belle époque’ bracht heel wat gezinnen naar het Belle Epoque Centrum. Dit jaar kiest het Belle Epoque Centrum voor een mode-gerelateerde tentoonstelling.

Mode in de periode 1870-1914 was zeer belangrijk voor de aristocratie en de nieuwe rijken. Via kledij, accessoires en juwelen kon men zich onderscheiden van het gewone volk. Dit thema past perfect binnen de permanente invulling van het Blankenbergse centrum en schetst de bezoekers een duidelijk beeld van de mode in deze periode en het contrast tussen arm en rijk. De tentoonstelling toont authentieke kledij, accessoires, juwelen en parfum flessen. Ook Mode-magazines komen aan bod want  ook in die tijd vergaapten dames  én heren zich aan modieuze prenten. Thonet meubeltjes die inspelen op het aspect mode staan verspreid over de vier verdiepingen.  Conservator Dirk Decoster kreeg medewerking van de gemeente De Haan, musea uit binnen- en buitenland en privé verzamelaars.

De tentoonstelling is geïntegreerd in de permanente collectie van het bezoekerscentrum. En toch blijft de ingangsprijs dezelfde en men krijgt dus twee tentoonstellingen voor één prijs. Zo hebt u twee toppers onder één dak. Of zeg maar drie. Want het dakterras van het Belle Epoque Centrum is al een topper op zich !

Hierbij doet het Belle Epoque Centrum een oproep : wie nog kledij, accessoires, juwelen, mode-magazines en foto’s uit die tijd heeft of wie denkt iets moois te hebben en bereid is om dit in bruikleen te geven kan conservator Dirk Decoster van  Belle Epoque Centrum contacteren. De stukken moeten wel van voor 1914 zijn !

Belle Epoque Centrum
Elisabethstraat 24
8370 Blankenberge
www.belle.epoque.blankenberge.be
belle.epoque@blankenberge.be

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
14 + 2 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.