Onderwater met Carll Cneut

Een kleuren-en tekenboek voor zowel volwassenen als kinderen dat kan hoor ! Carll Cneut doet het. De Gentenaar lanceert tijdens de coronacrisis zijn tweede vrolijke, schitterende kleurboek. Geen vrolijke  vogels deze keer maar vissen, zeepaardjes, inktvissen, zeesterren en onderwaterplanten. In 2014 deed hij al eerder met vogels. Toen had  de topillustrator een expo in de Sint-Pietersabdij te Gent en daar kon je in zijn atelier tekenen en kleuren naar lust. Zowel oud als jong grepen naar de kleurpotloden.

Na het succes van ‘Vogels tekenen, krabbelen en kleuren’ komt  Cneut nu met een nieuw tekenboek. Daar is een goede reden voor. “De afgelopen jaren stuurden jongeren en volwassenen mij prachtig ingekleurde en uitgewerkte platen uit “Vogels”. Ik vond het fantastisch dat mensen zich zo vrij voelden, ze waren blijkbaar geïnspireerd door de onbegrensde mogelijkheden van zo’n plaat die je uitnodigt om buiten de lijntjes te tekenen. Ik kijk nu al uit naar de uitgewerkte prenten die ik naar aanleiding van dit boek zal krijgen’, aldus Carll.

 

Het prentenboek staat vol met verbluffende vissen, zinderende zeepaardjes en schitterende schelpen. Waarom deze keer een onderwaterthema? ‘Ik hou van de kleuren en texturen van het leven onder water. En natuurlijk heb ik mijn fantasie ook de vrije loop gelaten, en hopelijk zullen mijn lezers dat ook doen. Ik werd echt vrolijk tijdens het maken van deze prenten en af en toe hoorde ik mezelf zeggen: wat een sympathiek visje of wat een leuke kop heeft deze vis. Dat plezier wil ik graag doorgeven.’

Carll Cneut is geboren in Roeselare in 1969. Hij studeerde Grafische vormgeving in Gent. Hij doceert Illustratie aan de KASK in Gent. Sinds 1996 heeft Carll 20 prentenboeken en 4 dichtbundels geïllustreerd, naast bijdrages in een aantal andere boeken. Van zijn boeken bestaan bijna 200 vertalingen in een 40-tal talen.

In 2015 ontving Carll de Vlaamse Cultuurprijs voor Letteren. Eerder werd hij bekroond met de Gouden Uil, de Woutertje Pieterse Prijs, twee Boekenpauwen, de Prix Octogone, twee Gouden Plaques en nog veel meer. Zijn werk werd twee keer geselecteerd voor de Original Art tentoonstelling in New York.

Onderwater:tekenen, krabbelen en kleuren met Carl Cneutt. De Eenhoorn, 80 blz, 18,95 Euro.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
16 − 10 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.