Koning Odysseus is er !

De reeks Heerlijk Hoorspel van het Geluidshuis viert haar 15de verjaardag met Koning Odysseus: een hoorspel met een dubbel-CD, wat extra shine op de cover én een uitklapkaart!

Zoals we dat gewoon zijn van het Geluidshuis is het weerom een klassiek verhaal in een modern jasje gestoken. We horen alleen bekende stemmen en enkel goede muziek, bijzondere geluidseffecten en verwijzingen naar de actualiteit. Smaak en klasse dus. Vandaar dat ook  bijna 450.000 exemplaren al verkocht zijn van de reeks ‘Heerlijk Hoorspel’.

Het wordt een feestelijk najaar voor het Antwerpse productiehuis en uitgeverij Het Geluidshuis.
Vanaf woensdag 2 oktober ligt hun 15de Heerlijk Hoorspel Koning Odysseus in de winkel, waarmee het creatieve trio Paul Wauters (auteur), Koen Brandt (regisseur/componist) en Mark Borgions (illustrator) zich voor het eerst aan een bewerking van een Griekse mythe waagt. Voor de hoofdrollen wisten ze o.a. Koen De Graeve (Odysseus), Veerle Baetens (Penelope) en Jonas Vermeulen (Telemachus) te strikken, naast de intussen legendarische God der vertellers Warre Borgmans.

 

Koning Odysseus van Ithaca is overal goed in : boogschieten, zwaardvechten, grote houten paarden maken, zeilen en poseren op Griekse vazen. Maar één ding lijkt hem maar niet te lukken: thuis geraken. Bijna 20 jaar is hij al onderweg. Best vervelend is dat want thuis dingen tientallen aanbidders naar de hand van Odysseus’ vrouw, koningin Penelope. Zijn zoon Telemachus blijft rotsvast geloven in de terugkeer van zijn vader, maar Odysseus zit letterlijk vast op een rots. Een verhaal van omzwervingen langs eilanden met losbandige lotuseters, zeskoppige monsters, verleidelijke sirenen en cyclopen die scheel zouden zien van de honger, mochten ze twee ogen hebben.

 

En als kers op de taart brengt Het Geluidshuis voor het eerst een Heerlijk Gezelschapsspel op de markt, in samenwerking met het gerenommeerde 999 Games.

Koning Odysseus en de reis naar Ithaca is een coöperatief spel voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar en zal vanaf 28 oktober 2019 verkrijgbaar zijn. 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
29 × 1 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.