Kerstmagie in het Slot van Laarne

Het was al donker en ook winderig toen we naar Laarne reden vrijdag voor  de try-out van het familiespektakel Kerstmagie. Ik was nog nooit in het Slot van Laarne geweest en als het dan zo opeens voor je opdoemt, wil je absoluut binnen . Zaterdag opende het Slot van Laarne officieel de poorten voor het kerstgebeuren.

Meer dan 1.600 medewerkers zorgen in zes verschillende kastelen, waaronder dat van Laarne, voor het kerstspektakel. Wat het helemaal bijzonder maakt, is dat de acteurs en actrices gezocht worden bij de lokale bevolking. Het spektakel wordt georganiseerd door Historalia, opgericht door de flamboyante prins Simon de Merode. Naast het Kasteel de Merode, het Slot van Laarne, het Kasteel van Duras bij Sint-Truiden en het Kasteel van Vlamertinge bij Ieper komen er  twee extra locaties bij: het Kasteel van Wijnendale bij Torhout en het Kasteel van Hingene bij Bornem.

Wat moet je je voorstellen ? Een theaterwandeling door het kasteel. De kamers zijn rijkelijk ondergedompeld in kerstsfeer en er wonen, tijdelijk dan, bijzondere kerstfiguren. Ze nemen je mee doorheen het verhaal van de Groene Kerstman. Luc Stevens is schrijver en regisseur van dienst. Het is een verhaal voor kinderen. Je mag je verwachten aan lakeien die het bijzonder druk hebben, koks die hevig in de pannen roeren, elfjes die dansen en zingen, het personeel van de Kerstman aan het werk op kantoor, Rudolf en de Kerstman zelf natuurlijk. Maar toch is er iets niet pluis in het kerstkasteel. De groene kerstman en Krestella nemen samen de macht over tijdens het kerstfeest. Het is aan de elfjes, de lakeien en de echte Kerstman om die plannen te verijdelen.

Voor de bezoekers is er een boek verkrijgbaar dat bij de voorstelling hoort. De voorstellingen beginnen op 7 december en duren tot en met 23 december. Er zijn welgeteld honderd voorstellingen.

Voor of na de tour behoort een winters hapje of drankje in een gezellige sfeer in de winterbar bij het kasteel tot de mogelijkheden. Die winterbar is gratis toegankelijk, ook voor wie geen ticket voor de voorstelling heeft en open voor iedereen.

Kaartjes kosten 14,95 en zijn vooraf online te bestellen op www.kerstmagie.be. Je kan zo op de site zien waar er nog plaats is en op welk uur. Niet voor rolstoelgebruikers want veel trappen op en af. Reken op een uur voor de voorstelling.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
20 + 26 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.