Gratis proeven van kazen tot Calvados in de Zebrastraat

Credits : Normandie

 

 

Er zijn heel wat soorten toeristische beurzen. Je hebt internationale spelers zoals World Travel Market in Londen, ITB in Berlijn, Fitur Madrid, Tourissima in Rijsel. Daar komt de hele wereld zich uitgebreid voorstellen. Op nationale toeristische Salons, zoals bij ons in Brussel, Antwerpen en Luik, zijn dat soort beurzen uiteraard heel wat beperkter, maar toch veel-, ja té veelomvattend, met een verwarrend groot en divers aanbod uit alle windstreken. Op zo’n massagebeurens ziet de reislustige het bos niet meer door de bomen.

Normandië besloot daar wat aan te doen, en een aantrekkelijke formule uit te werken met al hun Diensten voor Toerisme en de belangrijkste attracties en producenten van al het heerlijks waarvoor de regio wereldberoemd is. Maar dan alléén uit Normandië. Eén bestemming slechts – maar wél een grote, want Normandië is even groot als heel België.
Op de kop vijftien jaar geleden, in 1998, besloot Normandië om Vlaanderen op die manier persoonlijk te komen inviteren, mede vanwege de reeks nieuwe autosnelwegen die beschikbaar kwamen ten behoeve van de Chunnel in Calais, en die de rit van Vlaanderen naar Normandië inkortten tot hoop en al 3 à 4 uur. Achtereenvolgens bezochten ze Brugge, Gent, Antwerpen, Kortrijk en Leuven, en gezien het succes maakten ze ook enkele al even geslaagde uitstapjes in Nederland, naar Den Haag, Maastricht en Terneuzen.

Maar Gent is “een oude liefde” Het was de tweede stad na Brugge, waar ze zich op Vlaams grondgebied waagden, in 2000. In het Pand toen nog, dat veel te klein bleek voor de massa geïnteresseerden, maar de mensen stonden geduldig buiten aan te schuiven in een lange rij. Dat hoefde niet toen we in 2005 en 2009 ruimer behuisd werden in de Handelsbeurs. Bijna tienduizend geïnteresseerden kwamen toen naar ons “Normandisch Weekendje”. De Normandiërs hopen dat Gent dat in 2013 wéér doet.

Normandië heeft reeds lang duizenden Vlaamse harten definitief veroverd, als verrassend landje apart binnen buurland Frankrijk. Maar tijdens het weekend van 9 & 10 maart 2013 doen ze daar een bijzonder aangenaam schepje bovenop. Ze komen zélf naar Gent en ze brengen gratis voorsmaakjes mee, van kazen tot Calvados, en liefst tien gratis weekends voor twee, te verloten onder de aanwezigen!

Uit de vijf Departementen Calvados, Eure, Manche, Orne en Seine-Maritime, zijn vrijwel alle Offices de Tourisme (Cabourg, Caen, Cherbourg, Deauville, Fécamp, Honfleur, Le Havre, Lisieux, Rouen, Trouville, …) present met hun aantrekkelijkste aanbiedingen en attracties, hun horeca (voor elk budget, van camping over eenvoudig hotel tot Manoir en Château) en last but not least de authentieke producenten van Calvados en cider, kazen (Camembert, Neufchatel, Livarot, Pont l’Evêque) en de leukste charcuterie.
Dat belooft, want noemen ze Normandië niet de voorraadkamer van Parijs?

Naast de volledig gratis toegang krijgen alle bezoekers eveneens een vierkleurenplan en alle mogelijke (Nederlandstalige) info over Normandië. En mag men natuurlijk ook even proeven van de vele lekkernijen als Calvados en kazen, van Camembert tot Livarot en Pont L’Evêque, die door de makers daarvan worden aangeboden! Bovendien zijn er succulente cider- en Calvadosproeverijen met uitleg én degustaties. En er is ook een oesterboer die aan zeer scherpe prijs een heerlijke schotel verse oesters aanbiedt. Aan elke infostand staat bovendien een Nederlandstalige student tot uw dienst, dankzij de leerlingen Toerisme van het Atheneum Veurne.

De Normandische beurs heeft plaats in de Zebrastraat 32, te Gent op zaterdag 9 (van 10 tot 18u) en zondag 10 maart (van 10 tot 17u) 2013. Extra thema’s dit jaar zijn het Impressionisme (Jaar van het Impressionisme in Frankrijk) en de Armada, waarbij weer tientallen van ’s werelds mooiste zeilschepen in Rouen aanleggen. Gratis toegang.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
14 + 4 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.