Star Wars Identities in Brussel

Star Wars Identities in Expo Brussel.

De interactieve expo ‘Star Wars Identities’ over het ruimte-epos is nu ook in Brussel te zien. Steden als Montreal, München, Londen, Parijs en Utrecht waren al eerder gastheer.
De collectie bestrijkt de eerste zes episodes van de Star Wars-saga en de Star Wars- televisieserie Clone Wars.  Je ziet dus 200 originele objecten die bij het draaien van de films werden gebruikt : kostuums, rekwisieten, maquettes en concepttekeningen. Bijzonder voor Brussel is dat alles authentiek is. De artefacten komen stuk voor stuk uit de depots van Georges Lucas’ Skywalker Ranch en werden dus echt gebruikt in de films.

Absolute toppers zijn de BB-8,de R2-D2, de Millennium Falcon van Han Solo en en een levensgroot exemplaar van de Podracer van Anakin. Verder te zien De Yoda pop, kostuums en accessoires van Chewbacca, Boba Fett, Prinses Leia, de Stormtroopers en Darth Vader. Die Stormtroopers en Darth Vader liepen ook rond op de opening maandagmorgen. Wat mij vooral opviel waren de concepttekeningen dat waren werkelijke kunstwerkjes. Ook het  afgeleefde harnas van premiejager Boba Fett is mooi.

Veel kinderen ook en kleuters die helemaal niet bang waren van de levensgrote Stormtroopers. Maar die deden dan ook echt hun best om vriendelijk te zijn en veel te ‘high fiven’. Een meisje van ongeveer acht jaar ging zelfs een zwaardgevecht aan met Dark Vader. Ze bleek helemaal niet onder de indruk van de Dark Side-reus.

Als bezoeker krijg je onder meer waardevolle informatie over de herkomst van de groen gekleurde Jedimeester Yoda die er eerst uitzag als een nukkige tuinkabouter die luisterde naar de naam Minch. En de 234-jarige en harige copiloot Chewbacca was ooit ontworpen als een groot uitgevallen versie van de hond Indiana van Lucas, die deze naam later gebruikte voor Indiana Jones.

You are the Force

 

Maar er is meer dan alleen een collectie objecten. Je kunt er namelijk je eigen personage bepalen. De curatoren brengen een uitgekiende verhaallijn waardoor ze  het losse materiaal aaneensmeden. De expo heeft het over identiteit. Je volgt de levensloop van Luke Skywalker en zijn vader Anakin. Je leert waarom Luke een strijder voor het goede werd, terwijl zijn vader voor het kwaad koos en transformeerde tot Darth Vader.

Onderweg leer je alle personages kennen en creëer je eigen Star Wars Hero. Je krijgt een polsbandje en aan de hand van een vragenlijst door het parcours bepaal je je personage. Wie tien vragen beantwoordt doorheen het parcours krijgt op het einde op een groot scherm zijn personage te zien.  Het is een beetje ken-je-zelf-test. Zeg me wat je belangrijd vindt en ik zeg wie je bent.  Je moet vragen beantwoorden over je ouders, je opvoeding, je mentoren, je beroepskeuze, je waarden en je karakter Thuis krijg je ook per e-mail het profiel van je personage en welke ‘Force’ de jouwe is. Stiekem hoopte ik Master Yoda te zijn. Niet dus !  Ik bleek Carhla Manthen een vrouwelijke bith te zijn

Thuis krijg je ook per e-mail het profiel van je personage en welke ‘Force’ de jouwe is. Stiekem hoopte ik Master Yoda te zijn. Niet dus !  Ik bleek Carhla Manthen een vrouwelijke bith te zijn !

 

 Van 2 april tot 2 september Paleis 2, Brussels Expo.

Star War Identities van 2 april tot 2 september in Brussels Expo. Van maandag tot zondag van 10u tot 18u.
Dinsdag gesloten behalve tijdens schoolvakanties.
Inkom vanaf 22 Euro. Alle info op http://starwarsidentities.be/nl/

Eindoordeel van een niet-kenner !

Ik ben geen kenner van de Star Wars-saga en toch kon de expo me boeien. Meer nog ze heeft me ‘goesting’ doen krijgen in de Star Wars-films. Waar ik die vroeger eerder associeerde met ‘science fiction movies’  zie ik nu de verhaallijnen, de personages, de archetypen, de waarden van de saga.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
25 × 8 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.