Elf vaste routes op Odegand

Het jaarlijks stadsfestival wil dit jaar het bezoekerscomfort verbeteren. “Tijdens de vorige edities was het soms hollen van het ene concert naar het andere, zonder garantie dat je nog binnen kon. Dit jaar plannen we elf routes van telkens drie concerten met 1.15 uur de tijd om van de ene naar de andere locatie te geraken”, aldus organisator Veerle Simoens.

De aanpassingen komen er na een bevraging van de bezoekers. Concreet zal men dit jaar op voorhand moeten kiezen voor een pakket van drie concerten. Er zijn routes met enkel klassiek, enkel wereldmuziek of een mix. Elk concert wordt drie keer gespeeld, telkens op gelijke momenten. Zo is er is meer dan tijd genoeg om van het ene naar het andere concert te gaan. Dat kan te voet. De meeste concertlocaties liggen op hooguit 15 minuten wandelen. Maar je kan ook een bootje nemen of een fietstaxi’s en die zijn beide gratis. Door dit nieuwe systeem is iedereen die een ticket heeft voor een bepaald concert ook zeker van een plaats. Het is dus niet meer nodig om 45 minuten op voorhand aan te schuiven. Let wel op : het zijn geen genummerde plaatsen. In totaal zijn er 11.000 zitjes beschikbaar en dit jaar zijn er ook twee nieuwe concertlocaties indoor: de oude abdijrefter van het STA’M en de Oude Vismijn. Opvallend is dat dit jaar ook het Bisdomplein een podium krijgt. Sinds de openlegging van de Reep is daar een mooie nieuwe locatie ontstaan langs het water. Er zullen concerten plaats vinden en een 20-koppige Marokkaanse band zal van daaruit door de hele binnenstad trekken in een parade.

Naar jaarlijkse gewoonte brengt OdeGand een smeltkroes van culturen en muziekstijlen naar Gent: van traditionele muziek met de Indiase violiste Jyotsna Srikanth, het opzwepende Israëlische Diwan Saz, de Libanese trompettist Mazen Kerbaj… over klassiek pur sang met de Chinees-Amerikaanse pianist Eric Lu, het Nederlandse Animato Kwartet en nationale trots Anneleen Lenaerts… tot folkloristische muziek uit Argentinië met het felbejubelde Música Temprana en nog zo veel meer.

Gras- en Korenlei

Aan de Gras- en Korenlei zal enkel ’s avonds vuurwerk en muziek voorzien worden. Overdag zullen de bezoekers er wel iets kunnen drinken en eten. De Gras- en Korenlei, worden hervormd. Het zal niet meer zijn zoals de vorige jaren, wist men te vertellen op de persconferentie maar men kon geen details geven wegens nog wachten op goedkeuring van de Stad Gent. Wel is zeker dat Thomas Vanderveken presentator van dienst is.

OdeGand vindt plaats op 14 september. Voor drie concerten betaal je 29 euro. Op zondag 15 september zorgt OdeGand nog voor een extraatje.  Dan palmen Oost-Vlaamse koren de stad in tijdens City of EAR. Ze zullen allemaal een stuk brengen dat speciaal voor OdeGand werd geschreven. De koren zingen tegelijkertijd op verschillende locaties in Gent, maar komen op het einde samen.

Kinderen

Ook aan de kinderen werd gedacht. Er is een kinderroute met twee kindervoorstellingen en onder de Stadshal kunnen jongeren tussen 8 en 15  jaar gooien er hun vingers in de strijd !

Alle verdere info op www.odegand.be

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
12 + 16 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.