Eindeloos wandelen op Terschelling

Van de Waddeneilanden lijkt mij Terschelling het meest gevarieerde. Tussen de Waddenzee en  de Noordzee liggen niet alleen bossen, er is ook veel strand, duinvalleien,  polders en heide. Terschelling bestaat voor maar liefst 80% uit natuur. Met her en der een aantal dorpjes met een hoog knuffelgehalte of laat ons zeggen met een aanzienlijk Dokter Deen-gehalte. Al kent de waarheid zijn rechten. Dokter Deen zijnde Monique Van de Ven is arts op Vlieland. Terschelling  heeft een nieuw 3-daags wandelarrangement uitgedokterd voor een complete eilandervaring.

Terschelling pakt uit met een nieuw 3-daags wandelarrangement. Het eiland van jutters en ontdekkers laat zich best te voet ontdekken. Je moet rekenen dat je toch zo een 250 kilometer aan wandelpaden en onverharde wegen hebt. Je kunt dus een tijdje voort en dat het hele jaar door.
Het nieuwe 3-daagse wandelarrangement is een sportieve kennismaking met de Terschellinger gastvrijheid en de mooiste plekjes van het middelste Waddeneiland. Vlieland is het kleinste eiland en ook eentje waar je niet op kunt met de wagen.
Wie in Harlingen de boot opstapt, maakt zich letterlijk los van de dagelijkse beslommeringen. Je hebt meteen een prachtig uitzicht over het werelderfgoed Waddenzee. Wanneer de ‘Brandaris’ op bakboord verschijnt, is het tijd om de rugzak aan te doen. De oudste vuurtoren van Nederland markeert al eeuwenlang de skyline van Terschelling.
Drie gevarieerde wandeldagen liggen met dit arrangement in het verschiet. De routes voeren langs bekende natuurgebieden als de Boschplaat en de Noordsvaarder, door de woeste duinen, over het strand, door het bos en langs de authentieke dorpjes van Terschelling. En onderweg zijn er natuurlijk volop mogelijkheden om even bij te komen, met een lekker cranberry-gebakje bijvoorbeeld. De door Wandelnet ontwikkelde routes van 11, 16 en 20 kilometer zijn goed gemarkeerd, uitgebreid beschreven en via GPS-track beschikbaar. Uiteraard zijn de routes ook in te korten of naar eigen wens aan te passen. Want op Terschelling mag men overal – oerol op z’n Terschellings – wandelen.
Het zeer complete wandelarrangement bestaat uit 2 overnachtingen in een van de deelnemende hotels of pensions, inclusief ontbijt. De vier speciaal voor wandelaars geselecteerde accommodaties tussen Midsland en Oosterend verzorgen bovendien op dag 2 een lunchpakket. Een kruikje Juttersbitter voor onderweg maakt de eilandervaring compleet. Dit unieke wandelarrangement is al te boeken vanaf € 35,25 per persoon per nacht. Bovendien ontvangt men na reservering van dit arrangement 20% korting op de overtocht per veerboot met Rederij Doeksen. Het arrangement is alleen te boeken via www.vvvterschelling.nl/wandelarrangement. U kunt dit arrangement boeken op basis van beschikbaarheid en het is geldig in de periode 1 november 2016 tot 22 april 2017, met uitzondering van de kerstvakantie (23/12-9/1), Fjoertoer (31/3-3/4), Pasen (14-17/4).

Oerol 2017

Terschellings Oerol festival is in 1982 geboren uit de passie van één man, Joop Mulder. Een festival dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen waar tienduizenden naar toe komen.

Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Honderden kunstenaars strijken neer om, mede dankzij de nieuwsgierigheid van de bezoekers, de ruimte voelen om nieuwe dingen te creëren, onderzoeken en te presenteren.

De voorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.

Oerol 2017 staat al in mijn agenda van 9 tot 18 juni 2017. Ik zie me daar al zitten op een stoel met mijn voeten in de zee.

Bijschrift foto: Baai Dellewal, fotocredits: Wandelnet.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
26 + 23 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.