Duvel goes Mini in stijl

Het is de verdienste van Sofie van Rafelghem dat ik al eens bier bovenhaal in plaats van wijn tijdens een dineetje. Pijnpunt blijft echter mooie glazen. Maar daar komt stilaan verandering in. Duvel doet zijn merk alle eer aan met de Duvel Mini in zijn grafisch mooi jasje.

Sergio Herman, Nick Bril en Syrco Bakker, respectievelijk de chefs van Pure C en The Jane ontwierpen samen met het Gentse creatief team van Toykyo een eigen Duvel Mini flesje. Het grafische ontwerp van het ene flesje verwijst naar de kapel waarin The Jane gevestigd is en zorgt tegelijkertijd voor dualiteit: een kerk op een duivels flesje.  Syrco Bakker van Pure C in Cadzand liet zich inspireren door de zee. In tegenstelling tot The Jane, gelegen in hartje van Antwerpen, hebben de gasten van Pure C een eindeloos zicht op de kustlijn van Cadzand. De branding, de ondergaande en opkomende zon, de Noordzee, samengevat op een flesje. Het brouwproces, alcoholpercentage en de smaak zijn identiek aan de gekende Duvel, alleen ziet het grafische design van het etiketloze 18cl flesje er anders uit.
Oorspronkelijk kon je de ‘Mini-Duvel-in-Stijl’ enkel bewonderen en degusteren in de twee restaurants. Na heel wat e-mails en telefoontjes van Duvel-lovers en foodies, besliste het team van Pure C en The Jane om de flesjes ook beschikbaar te stellen via de webshop op,duvel.be en ook zeer gelimiteerd bij de bierhandelaar. Ik pleit sowieso om bier te gaan halen bij een bierhandelaar want je krijgt er al eens een paar mooie glazen bij. Het Duvel Mini flesje van Pure C én dat van The Jane zijn verpakt in een aantrekkelijke geschenkdoos en daarenboven komen er nog twee gepersonaliseerde wijnglazen bij.

Er zijn slechts gelimiteerd aantal geschenkdozen beschikbaar, dus hurry up! De Duvel Mini by Pure C & The Jane geschenkdoos is te koop voor 19,90 euro via : http://www.beergiftsbelgium.be/nl/duvel/duvel-gifts/giftpack-duvelmini-thejane-purec.html

Bij zo’n duivels flesje hoort ook een smakelijk gerecht en daarom creëerden de chefs Sergio Herman met Nick Bril (The Jane) en Syrco Bakker (Pure C) enkele gerechten die perfect passen bij de authentieke smaak van Duvel

Wie thuis aan de slag gaat, zal zelf een ‘geregje’ moeten bekokstoven.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
22 ⁄ 11 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.