Dromer Benedict Wells

Goed nieuws. Wells komt naar het Crossing Border festival. Dat gaat door in Den Haag en ook in Antwerpen dit jaar. Crossing Border keert na negen jaar terug in Antwerpen.
Wells  komt op 6 november naar Antwerpen in de Studio. Je kan kaarten bestellen op de site van crossingborder.nl en doorklikken naar Antwerp 4+6 november 2022.
Benedict Wells  leerde ik kennen door zijn roman “Het einde van de eenzaamheid”.Dat werd uitgegeven in 2016 en werd een bestseller. Hij verkocht er miljoenen exemplaren van. In Duitsland werd hij ‘het wonderkind’ van de Duitse literatuur genoemd. Hij woont momenteel in Zwitserland in Zürich.
Dromer is de vertaling van het tweede boek (originele titel Spinner). De auteur vertrok na zijn eindexamen naar Berlijn om zich daar aan het schrijven te wijden.  Dat het hoofdpersonage Jesper Lier in “Dromer” daar ook woont is geen toeval.

Na zijn eindexamen en de dood van zijn vader, verhuist Jesper Lier van München naar Berlijn. In de telefoongesprekken met zijn moeder en zijn thuiswonende broertje schetst Jesper een rooskleurig beeld van zijn leven, compleet met leuke kamer, vlot verlopende studie, succesvolle, hardwerkende vriendin en een bijna voltooid roman manuscript. Maar in werkelijkheid woont hij in een verkrot souterrain, heeft hij nog nooit een college bijgewoond, is de vriendin uit zijn duim gezogen – het wil niet zo lukken met  de meisjes – en ook de roman gaat nergens heen.

Jesper wil nog maar één ding, zijn leven radicaal veranderen. Hij beleeft een turbulente week en gaat op een wilde odyssee door Berlijn. Dromer is een tragikomedie over vriendschap, het worstelen rondom dromen en over de angst en het maken van de juiste beslissingen.

Dromer. Benedict Wells. Uitgeverij Meulenhoff. Prijs : 22,99.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
24 + 15 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.