Zeer vermoeide man

Een lange titel is het  wel : de zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield.  Maar het is een prachtig werkje van Peter Verhelst met fraaie prenten van Kaatje Vermeire.
Het is vooral een heel apart verhaal over liefde en doodgaan. De Brugse schrijver Peter Verhelst (54) vertelt nooit dingen expliciet in zijn verhalen. Hij suggereert. Zo ook in dit prachtige verhaal uitgegeven door De Eenhoorn.

Kaat en Peter zitten allebei bij de uitgeverij dus moest het er eens van komen van een samenwerking. Die tekeningen van Kaatje Vemeire zijn verbluffend mooi. Je kan er blijven naar kijken en je ontdekt telkens iets anders. Het verhaal van 23 pagina’s gaat over twee eenzame mensen, die op zoek zijn naar een persoon aan wie ze zicht totaal kunnen overgeven. Het is een ode aan de liefde. Een vrouw leest een intrigerend zoekertje in de krant: ‘mn zkt vr om vr t strvn.’ Als ze het bijbehorende nummer belt, hoort ze iemand zuchten. Zo’n mooie zucht heeft ze nog nooit gehoord. De vrouw trekt in bij de man. Hij is moe, dodelijk vermoeid, omdat hij wil sterven en dat niet lukt. De vrouw heeft een hele collectie scharen en tangen mee want die heeft ze nodig  voor haar hobby: bonsai boompjes. Ze wil de man helpen met sterven. Langzaam groeit hij naar haar toe, en langzaam geeft zij de liefde vorm zoals ze haar bonsai boompjes vorm heeft. Op de boekpresentatie in het Trojaanse Paard in Gent, vertelde Kaatje Vermeire dat haar ouders model gestaan hebben voor de illustraties en ze dankte hen oprecht voor hun geduld.

De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield, uitgeverij De Eenhoorn, 128 bladzijden; 26,95 Euro.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
44 ⁄ 22 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.