Collectif Malunés 10 jaar en Miramiro 25ste Editie

25ste editie Miramiro en 10 jaar Collectif Malunés
Reden voor een feestje
Ceci n’est pas une fête – This is not a party

 

Collectif Malunés is een hedendaags Frans – Belgisch circusgezelschap dat in 2009 met veel passie en energie opgericht werd door drie Vlamingen en één Française, tijdens hun studies aan de circushogeschool van Tilburg (ACAPA), op zoek naar speelervaring op straat en op scene. De eerste voorstelling ‘Sens Dessus Dessous’ begon in 2010 te toeren in Vlaanderen en Nederland. Collectif Malunés won hiermee de publieksprijs én de prijs van de jury op het Internationaal Straattheaterfestival MiraMiro in 2011 te Gent.

Tijdens de Gentse Feesten staan ze op het Houtdok en dat is een heel mooie plaats die redelijk onbekend is in Gent. Je hebt er prachtig zicht op Dok Noord maar dan aan de overkant van het water. Ze zetten er hun tent op maar omdat ze tien jaar bestaan geven ze een heuse party. Het collectief reist dezer dagen de wereld rond maar ze zijn blij in Gent te zijn want hier is het voor hen allemaal begonnen toen ze in 2011 de publieksprijs  MiraMiro wonnen. Ze hebben een veertigtal circus- vrienden uitgenodigd die de avond zullen meevieren met een bijzondere act.

De voorstellingen beginnen om 20u maar je kan het terrein al op om 18u. Daar kan je bierbakklimmen, enkele artiesten zullen van het dak afskiën, er is een kartingbaan en de jacuzzi’s-kevers zullen er ook staan. U kent ze wel de omgebouwde VW-kevers waar je in kan baden. Er is ook een barbecue maar breng  je eigen vlees mee. Na de voorstelling om 20u kan je nog nablijven tot middernacht. Les Malunés dromen van een utopisch samengaan van werk en leven, artiesten en publiek. Waar ook ze hun tent neerpoten, krijgt die plek een tikje magie!

De stichters van les Malunés vieren hun tienjarig bestaan maar Simon Bruyninckx, Arne Sabbe, Juliette Correa en Vincent Bruyninckx konden niet genoeg benadrukken op de persmeeting dat ze een collectief zijn. Bij hen zijn er geen chefs maar wordt altijd in onderling overleg beslist.  Na Gent trekken ze naar TAZ Oostende met hun voorstelling ‘Forever Happily’.

Ook MiraMiro viert feest want het is de 25ste editie. Hun vaste stek blijft in het Coyendanspark bij de Sint-Baafsabdij.
Er zijn in totaal veertien verschillende plekken waar je een spektakel kan volgen. De meeste zijn gratis, een deel is wel betalend. Vanaf 14u kan je het Coyendanspark in voor de familienamiddagen met onder meer de circusworkshop door Circusplaneet.
Mijn top drie betalend :
1. Les Malunés met Ceci n’est pas une fête op Houtdok.
2. Alexander Vantournhout zijn nieuwe voorstelling “Screws” in ‘t Kuipke.
3. Post uit Hessdalen met 15419 FT is een muzikale voorstelling over verkijken of verder dan we gewoon zijn op de Voorhavenkaai.
Mijn top drie gratis :
1. Air Compagnie Didier Théron met dansers uit opgeblazen lucht op het Spaankasteelplein.
2. Peek-a-Boo van Compagnie Charlie, een boksmatch vol kluchtige acrobatie in het Sint-Baafsdorp.
3. Phasmes van Cie Libertivore, transformerende lichamen in duo in binnentuin van Sint-Baafsabdij.
Alle info op www.miramiro.be en www.collectifmalunes.be

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
24 × 23 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.