Church:pop-up godspot Gentse Feesten

Het is geen sinecure om in de Gentse feestdrukte een rustpunt te vinden te midden van de Gentse binnenstad.Vorige zomer werd de majestueuze Sint-Jacobskerk in Gent voor het eerst opengesteld  tijdens de Gentse Feesten.  Onder de naam  ‘Church’ werd de kerk herschapen in een soort culinaire oase van rust en muziek.  Er kwam redelijk veel volk op af of beter gezegd ze sprongen binnen want ze liepen er toch al rond voor de Gentse Feesten zelf. De kerk verwelkomde tijdens 10 dagen Gentse Feesten meer dan 50.000 bezoekers, aldus de organisatoren.  Ik ben er een paar keer geweest omwille van de rust, de serene sfeer en het betere eten van Coeur Catering en voor de verkoeling als de zon te fel scheen. Maar voor mij is het vooral de rust en het lekkere eten die het ‘m deed en je hebt er plaats. Ruimte ook om vrij te bewegen. De initiatiefnemers dat zijn vzw Jacobus, Coeur Catering en Bevas breien er dit jaar een vervolg aan. Een pop-up hotspot dus maar dan enen met god in de hoofdrol. Een pop-up godstop zeg maar.

De  vzw Jacobus zorgt voor de programmatie. Douglas Firs, de Gentse moderne troubadour opent de feesten met een akoestisch concert op 15 juli om 17u. Op zaterdag 16 juli staan er om 14u30 orgel- en cantorklassiekers op het programma. Van zondag 17 juli tot en met zondag 24 juli pik je dagelijks een concert oude muziek mee, gecureerd door Gentenaar Frank Agsteribbe. Tien dagen lang loopt er bovendien een expo van Jules De Bruycker met etsen over het leven rond Sint-Jacobs. Elke dag maakt een gids je om 14u wegwijs langs de schatten van de kerk. De Sint-Jacobskerk wordt bovendien aangekleed met impressionante florale installaties.

Het culinaire concept steunt op twee pijlers: gezond en lokaal. Het team van Coeur Catering vertrok van lokale ingrediënten zoals biokaas van het Gentse Hinkelspel, Breydelham uit de Gentse regio en lokaal geteelde groenten.  De focus ligt op gezonde gerechten. Je schuift er aan gemoedelijke tables d’amis of wie wilt, bestelt on-the-go. Ook aan de kleinsten werd gedacht want het hele menu is kidsproof.

Church  is tijdens de Gentse Feesten van 15 tot met 24 juli dagelijks open van 11u tot 23u dus . Het culturele programma is volledig gratis.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
17 + 5 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.