‘Beste Fish&Chips van Vlaanderen’ voor Angelo Rosseel

Credits : Week van de Smaak

Met zeven kandidaten waren ze voor de Beste Fish&Chips van Vlaanderen – Oostende, Brugge, Oudenaarde, Riemst, Arendonk, Roeselare en Gent- en zopas werd de winnaar bekend gemaakt: Roeselare en chef Angelo Rosseel. De jury verraste de chef en het talrijk opgekomen publiek in Roeselare met het blijde nieuws.

De wedstrijd is een initiatief van de Week van de Smaak en kadert binnen de Vistournee, een tocht met de Smaakboot en de Smaakmobiel, in het teken van Belgische vis. In augustus werden alle versies van Fish&Chips geproefd en beoordeeld door een jury, en die was het unaniem eens over de winnaar. Juryvoorzitter Marc Declercq: ‘de Fish&Chips van Angelo Rosseel is zoals een échte Fish&Chips hoort te zijn: lekker, eenvoudig en pittig van smaak. De vis (Angelo gebruikt pladijs) komt uitstekend tot zijn recht en is lekker sappig, de korst is mooi krokant. De dipsaus – een originele picklesmayonaise – is een knipoog naar de traditionele Fish&Chips maar met eigen accenten, en de gepekelde groentjes erbij maken het helemaal af’.

Angelo Rosseel – chef van het tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem – was in de wolken met de titel. ‘Toen de stad Roeselare mij voor deze opdracht contacteerde, was ik dadelijk enthousiast. Mijn eigen twist geven aan echte klassiekers, is het liefste wat ik doe’.

En de tocht van de Smaakmobiel is nog niet ten einde. Morgen laat Team Toreke in Gent zijn versie proeven tijdens het slotevenement van de Week van de Smaak. En ook voor die Fish&Chips had de jury niets dan lof: ‘vurig, exotisch en origineel’. Dat belooft … Allen daarheen!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
16 × 14 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.