Badplaats in Stijl onder uw kerstboom !

Badplaats in Stijl. Dat is de titel van het boek en naslagwerk over de Belle Epoque en het Interbellum in Blankenberge. Een ideaal cadeau voor wie Blankenberge als badstad kent maar ook eens wil zien hoe het vroeger was.Heel wat deskundigen, de vriendenkring van de stadsgidsen en architecten werkten mee aan de publicatie. Het boek is rijk geïllustreerd en toont niet enkel het architecturale erfgoed, maar ook heel wat voorwerpen uit de periode1870 tot 1940. Er is ook veel aandacht voor het uitzonderlijk waardevolle tegel-erfgoed aan zee. Het boek is uitgegeven bij Lanoo.

Het boek is het resultaat van heel wat studie- en opzoekwerk van de jongste jaren. Stadsgids Alberta van Asbroeck en  conservator van het Belle Epoque Museum Dirk Decoster zijn gespecialiseerd in het bouwkundig erfgoed. Mario Baeck schreef ook mee en is in België gekend als de tegel-expert.
Talloze historische documenten, archiefstukken en gloednieuw fotomateriaal trekken niet alleen de aandacht op de gebouwen, maar ook op hun geschiedenis, hun sierlijke uitwerking en hun woonkwaliteiten. Het Belle Époque Centrum evoceert vandaag als kroonvoorbeeld dat vakantiegenot van weleer in Blankenberge. Breng het een bezoekje tijdens de kerst !  Ontdek dit schitterende erfgoed tijdens een bezoek aan het Belle  époque Centrum in Blankenberge, neem het bezoek mee naar huis  en geniet na in   “Badplaats in stijl”.
Eens je in Blankenberge bent kan je ook de 4,1 km-lange erfgoedroute doen. De erfgoed- route toont de historische bijzonderheden in Blankenberge, zoals de Sint-Antoniuskerk, de Paravent en de Belle Epoquewijk. De gevels met geglazuurde tegels vormen de rode draad door de wandelroute. De wandeling die start aan het Belle Epoque Centrum verbindt de belangrijkste bezienswaardigheden in de badstad.”De wandelroute werd in de voetpaden ingewerkt door middel van stijlvolle koperkleurige spijkernagels, die wandelaars duidelijk de weg wijzen.

Dit prachtig boek kan gekocht worden  aan de balie van het Belle Epoque Centrum in Blankenberge voor 24.99€.
En het kan ook besteld worden via de  vzw De vriendenkring stadsgidsen Blankenberge. Voor verzending in België kan men 24,99 euro + 6 euro verzendingskosten storten op rekening van VSB vzw, BE36 0682 3745 1781, met vermelding “Badplaats in stijl”. De verzending gebeurt in een gesloten postdoosje.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Solve : *
17 − 10 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.